ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
   Αρχική      Περιγραφή      Διδάσκοντες      Μαθητές      Ωρολ.πρόγραμ.      Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες      Ερευνητικές Εργασίες      Όμιλοι      Η Πόλη μας      Συνδέσεις      Επικοινωνία      Ιστολόγιο

 


Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους Ομίλους δημιουργικότητας και αριστείας

Έντυπο αίτησης και Υλικό πληροφόρισης για τους ομίλους (αρχείο pdf)


Το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πατρών προγραμματίζει τη δημιουργία Ομίλων δημιουργικότητας και αριστείας, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις (Ν.3966/2011, Υ.Α. Φ.351.1/82/41431/Δ1/10-04-2012/ΥΠΔΒΜΘ και την Γ1/146715/9-10-2013 απόφαση της Δ.Ε.Π.Π.Σ.)σε γνωστικούς τομείς όπως τα μαθηματικά, οι φυσικές επιστήμες, η γλώσσα, η λογοτεχνία και λοιπά πεδία, όπως το θέατρο, η μουσική κ.ά.

Σκοπός: η αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών

Έναρξη-διάρκεια : Αρχές Οκτωβρίου - πέρας του διδακτικού έτους.

Ωράριο: Δύο διδακτικές ώρες εβδομαδιαία μετά τη λήξη του κανονικού ημερήσιου προγράμματος σε ωράριο που ορίζει το σχολείο.

Αριθμός συμμετεχόντων : Κάθε όμιλος έχει 11 έως 20 μαθητές.

Προϋποθέσεις συμμετοχής : Οι όμιλοι ανάλογα με το περιεχόμενο και τους στόχους τους, μπορεί να προσφέρονται σε μαθητές μίας ή περισσότερων τάξεων του σχολείου ή και γειτονικών σχολείων. Ένας μαθητής μπορεί να συμμετάσχει σε δύο ομίλους κατ’ ανώτερο όριο. Η επιλογή των μαθητών, που συμμετέχουν στους Ομίλους, γίνεται με διαδικασία ανίχνευσης δεξιοτήτων και ενδιαφερόντων.

Υποχρεώσεις συμμετεχόντων : Στο πλαίσιο των Ομίλων, κάθε μαθητής αναλαμβάνει συγκεκριμένες υποχρεώσεις: παραδίδει εργασίες και εκπληρώνει οποιοδήποτε άλλο έργο του αναθέτει στη διάρκεια του έτους ο υπεύθυνος καθηγητής. Με τη λήξη του ομίλου ο μαθητής λαμβάνει πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Προθεσμίες υποβολής αίτησης : Δηλώσεις ενδιαφέροντος από τους μαθητές υποβάλλονται μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου στη διεύθυνση του σχολείου από τους γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών. Η επιλογή των μαθητών των ομίλων θα ολοκληρωθεί την 1η εβδομάδα του Οκτωβρίου και η έναρξη λειτουργίας των ομίλων αμέσως μετά.

Με απόφαση του ΕΠΕΣ του σχολείου μας, για το σχολικό έτος 2016-2017 έχει προγραμματιστεί η λειτουργία των ακόλουθων ομίλων:Λέσχη Ανάγνωσης «Τα παιδιά της Νιόβης»

Βασικοί στόχοι του προτεινόμενου ομίλου είναι η προώθηση της φιλαναγνωσίας στο Λύκειο, η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μαθητών, η δημιουργία συνθετικού διαλόγου και η πιθανή ανακάλυψη συγγραφικού ταλέντου σε κάποιους από αυτούς. Ο όμιλος θα ασχοληθεί με τη ξενόγλωσση πεζογραφία και ποίηση της μεταπολεμικής γενιάς και τα παραδοτέα του ομίλου θα αναρτηθούν σε ιστολόγιο που θα φτιάξουν οι μαθητές/τριες που θα συμμετάσχουν στον όμιλο.

Υπεύθυνη ομίλου: Μιχαλοπούλου Μαρία ΠΕ01

Περισσότερα...


«ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ»

Σκοπός του ομίλου αριστείας «ανακαλύπτω τη γλώσσα μου» είναι να κατακτήσουν οι μαθητές το βασικό όργανο επικοινωνίας της γλωσσικής τους κοινότητας, αποκτώντας τις απαραίτητες για την ηλικία τους γνώσεις της λειτουργίας του γλωσσικού συστήματος, ώστε να χρησιμοποιούν με επάρκεια και συνείδηση τον προφορικό και γραπτό λόγο στις διάφορες επικοινωνιακές περιστάσεις. Επιπλέον, θα εξοικειωθούν με στρατηγικές για τη βελτίωση των γλωσσικών τους δεξιοτήτων καθώς και με την παραγωγή διαφόρων κειμένων ανάλογα με το επικοινωνιακό πλαίσιο. Έτσι, θα συνειδητοποιήσουν τη σημασία του λόγου για τη συμμετοχή στην κοινωνική ζωή, ώστε να μετέχουν στα κοινά είτε ως πομποί είτε ως δέκτες του λόγου με κριτική και υπεύθυνη στάση.
Ο όμιλος αριστείας «ανακαλύπτω τη γλώσσα μου» απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου

Υπεύθυνη ομίλου: Κόκλα Μαρία ΠΕ02

Περισσότερα...


ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ

Ελάτε…
     …με το τραγούδι, τα μουσικά όργανα και τη δημιουργική σας πνοή …. να αυτοσχεδιάσετε, να εκφραστείτε και να χαρείτε μέσα από τη δική σας μουσική ομάδα!!!!
Αναδείξτε το ταλέντο σας!

Υπεύθυνες ομίλου: Γκοτσοπούλου Ελένη ΠΕ02 και Χριστοπούλου Μαρία ΠΕ06

Περισσότερα...


Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Βασικός Στόχος: Η εξοικείωση των μαθητών με τις σύγχρονες μορφές Τέχνης και η παροχή σε αυτούς ευκαιριών για καλλιτεχνική έκφραση με δημιουργικό τρόπο.

Μορφές Τέχνης: Ζωγραφική, Γλυπτική, Μουσική, Φωτογραφία, Κινηματογράφος, Κόμικς, Χορός, Animation, Comics, Κολλάζ, Αφίσα, κτλ.

Υπεύθυνες ομίλου: Γκοτσοπούλου Ελένη ΠΕ02 και Χριστοπούλου Μαρία ΠΕ06

Περισσότερα...


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

Διδασκαλία των Μαθηματικών σε έκταση, σε βάθος και σε επίπεδο που να καλύπτει τις ανησυχίες και τα ενδιαφέροντα των ταλαντούχων μαθητών και ιδιαίτερα όσων επιθυμούν να συμμετέχουν σε Μαθηματικούς Διαγωνισμούς και αργότερα να σπουδάσουν και να σταδιοδρομήσουν στα Μαθηματικά και τις Θετικές Επιστήμες.

Υπεύθυνοι ομίλου: Θανασούλια Γεωργία ΠΕ03 και Κουνάβης Παναγιώτης ΠΕ03

Περισσότερα...


Παιχνίδια ρόλων και αυτοσχεδιασμοί στις Φυσικές Επιστήμες
Ή αλλιώς…
Έχεις πιαστεί ποτέ χέρι χέρι με ένα νευρικό κύτταρο; Έχεις πιει ποτέ καφέ με τον Κάρολο Δαρβίνο; Έχεις υπάρξει ποτέ ένα είδος προς εξαφάνιση;

Σκοπός του ομίλου είναι να συνδυάσει τις Φυσικές Επιστήμες με την υποκριτική τέχνη.
Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους:
 • Φυσικές προσομοιώσεις: Με την κίνηση, το λόγο, το παιχνίδι, τις τέχνες, μπορούμε να αναπαραστήσουμε επιστημονικές έννοιες (Βιολογίας, Χημείας, Μαθηματικών κλπ), πχ να υποδυθούμε κύτταρα, μόρια, διαδικασίες, αφηρημένες έννοιες κ.α.
 • Κοινωνικές προσομοιώσεις: Με το να δημιουργήσουμε θεατρικούς διαλόγους και πράξεις μπορούμε να υποδυθούμε σημαντικά πρόσωπα και ιστορικές στιγμές της Επιστήμης ή να αναπαραστήσουμε ένα ζήτημα Οικολογίας, Βιοηθικής, Καθημερινής ζωής κ.α.
  • Επιθυμητό είναι οι συμμετέχοντες/ουσες να έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για:
   Α) το θεατρικό παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό και τη δημιουργική έκφραση
   Και
   Β) τις Φυσικές επιστήμες

Υπεύθυνος ομίλου: Αρλαπάνος Γεώργιος ΠΕ04.04

Περισσότερα...


ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ: «Do you Speak English?»

Βασικός στόχος: Η ενίσχυση της επικοινωνιακής ικανότητας στην αγγλική γλώσσα.
Επιμέρους Δραστηριότητες:
 • Δημιουργική και παιγνιώδης γραφή (συγγραφή ποιημάτων και διηγημάτων)
 • Παρουσίαση και ανάλυση αγγλόφωνης λογοτεχνίας
 • Έκδοση αγγλόφωνης εφημερίδας
 • Ακρόαση και δημιουργία τραγουδιών στην αγγλική γλώσσα
 • Παρακολούθηση βίντεο και κινηματογραφικών ταινιών στην αγγλική γλώσσα
 • Συμμετοχή σε Μαθητικούς Διαγωνισμούς
Ο Όμιλος απευθύνεται ιδιαίτερα σε μαθητές που επιθυμούν τη βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους για τη συμμετοχή τους στο Ειδικό μάθημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων και σε εξετάσεις γλωσσομάθειας.
Απαραίτητη προϋπόθεση: Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας (Β2+).
Join us!

Υπεύθυνη ομίλου: Χριστοπούλου Μαρία ΠΕ06

Περισσότερα...


ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ
JAVA, C++, PASCAL, PYTHON
ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Τι ακριβώς είναι η Java η C++, η PASCAL και η PYTHON;

Όλες τους είναι γλώσσες προγραμματισμού. Άλλες από αυτές όπως η Pascal και η C++ παλιές και δοκιμασμένες στο στίβο της διδασκαλίας προγραμματισμού και της συγγραφής σημαντικών εφαρμογών κι άλλες νεώτερες όπως η Java, και η Python, προορισμένες να υποστηρίξουν το μέλλον της τεχνολογίας.
H Java είναι κατασκευασμένη πάνω στο μοντέλο της C++, είναι μία νέα και ενδιαφέρουσα γλώσσα προγραμματισμού με την οποία μπορούν να γραφούν προγράμματα που να τρέχουν στο Internet. Τη γνωρίσαμε τα δύο προηγούμενα σχ.έτη τη χρησιμοποιήσαμε για να δώσουμε κίνηση και αναγνώριση χρώματος στο ρομπότ EV3 της Mindstorms. Όλες τους είναι γλώσσες αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού (object-oriented programming)

Γενικός στόχος του ομίλου είναι:

Οι μαθητές να γνωρίσουν τον μελλοντικό κόσμο της ρομποτικής μέσα από σύγχρονα προγραμματιστικά περιβάλλοντα με τον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό να γίνεται μια συναρπαστική εμπειρία.

Υπεύθυνη ομίλου: Κουνάβη Ευαγγελία ΠΕ19 ΠΕ03

Περισσότερα...


ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
ΑΘΩ & ΤΥΜΦΗΣ 1, 26226 ΠΑΤΡΑ, 2610-333808
mail@lyk-peir-patras.ach.sch.gr
Επιμέλεια ιστοσελίδας: Ευαγγελία Κουνάβη ΠΕ19 ΠΕ03