ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
   Αρχική      Περιγραφή      Διδάσκοντες      Μαθητές      Ωρολ.πρόγραμ.      Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες      Ερευνητικές Εργασίες      Όμιλοι      Η Πόλη μας      Συνδέσεις      Επικοινωνία      Ιστολόγιο

 


Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους Ομίλους δημιουργικότητας και αριστείας

Έντυπο αίτησης και Υλικό πληροφόρησης για τους ομίλους (αρχείο pdf)


Το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πατρών προγραμματίζει τη δημιουργία Ομίλων δημιουργικότητας και αριστείας, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις (Ν.3966/2011, Υ.Α. Φ.351.1/82/41431/Δ1/10-04-2012/ΥΠΔΒΜΘ και την Γ1/146715/9-10-2013 απόφαση της Δ.Ε.Π.Π.Σ.)σε γνωστικούς τομείς όπως τα μαθηματικά, οι φυσικές επιστήμες, η γλώσσα, η λογοτεχνία και λοιπά πεδία, όπως το θέατρο, η μουσική κ.ά.

Σκοπός: η αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών

Έναρξη-διάρκεια : Αρχές Οκτωβρίου - πέρας του διδακτικού έτους.

Ωράριο: Δύο διδακτικές ώρες εβδομαδιαία μετά τη λήξη του κανονικού ημερήσιου προγράμματος σε ωράριο που ορίζει το σχολείο.

Αριθμός συμμετεχόντων : Κάθε όμιλος έχει 11 έως 20 μαθητές.

Προϋποθέσεις συμμετοχής : Οι όμιλοι ανάλογα με το περιεχόμενο και τους στόχους τους, μπορεί να προσφέρονται σε μαθητές μίας ή περισσότερων τάξεων του σχολείου ή και γειτονικών σχολείων. Ένας μαθητής μπορεί να συμμετάσχει σε δύο ομίλους κατ’ ανώτερο όριο. Η επιλογή των μαθητών, που συμμετέχουν στους Ομίλους, γίνεται με διαδικασία ανίχνευσης δεξιοτήτων και ενδιαφερόντων.

Υποχρεώσεις συμμετεχόντων : Στο πλαίσιο των Ομίλων, κάθε μαθητής αναλαμβάνει συγκεκριμένες υποχρεώσεις: παραδίδει εργασίες και εκπληρώνει οποιοδήποτε άλλο έργο του αναθέτει στη διάρκεια του έτους ο υπεύθυνος καθηγητής. Με τη λήξη του ομίλου ο μαθητής λαμβάνει πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Προθεσμίες υποβολής αίτησης : Δηλώσεις ενδιαφέροντος από τους μαθητές υποβάλλονται μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου στη διεύθυνση του σχολείου από τους γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών. Η επιλογή των μαθητών των ομίλων θα ολοκληρωθεί την 1η εβδομάδα του Οκτωβρίου και η έναρξη λειτουργίας των ομίλων αμέσως μετά.

Με απόφαση του ΕΠΕΣ του σχολείου μας, για το σχολικό έτος 2016-2017 έχει προγραμματιστεί η λειτουργία των ακόλουθων ομίλων:Η μελωδία ντύνει την ποίηση

Ο όμιλος θα ασχοληθεί με σύγχρονη ελληνική ποίηση σπουδαίων δημιουργών. Κοινός άξονας είναι ότι τα ποιήματα αυτά έχουν αγαπηθεί από το λαό γιατί μελοποιήθηκαν από μεγάλους συνθέτες.

Υπεύθυνη ομίλου: Μιχαλοπούλου Μαρία ΠΕ01

Περισσότερα...


Μικροί ηθοποιοί εν δράσει: Όταν το θέατρο συνομιλεί με την πραγματικότητα.

Πόσο σκληρή μπορεί να είναι η πραγματικότητα; Πώς μπορεί ο άνθρωπος να την αντέξει; Έχει άραγε ο ίδιος μερίδιο ευθύνης; Το θέατρο δίνει την απάντηση. Ο όμιλος απευθύνεται σε μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου με «ευαίσθητες κεραίες». Σε μαθητές που έχουν το «μικρόβιο» του ηθοποιού και επιθυμούν μέσω του θεατρικού παιχνιδιού και λόγου να αφυπνίσουν εκείνες τις κοιμισμένες συνειδήσεις που αδιαφορούν για τα προβλήματα της σύγχρονης πραγματικότητας, όπως είναι η βία, ο πόλεμος, η προσφυγιά, η ανέχεια και η αποξένωση… Ελάτε μαζί μας να παίξουμε, να κλάψουμε, να γελάσουμε και εν τέλει να ονειρευτούμε έναν καλύτερο κόσμο με όπλο μας τη θεατρική πράξη. Λέτε να καταφέρουμε να τον αλλάξουμε;
Ο Όμιλος θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το θεατρικό εργαστήρι του Πειραματικού Γυμνασίου Πατρών με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς: Κίζιλη Βασιλική(ΠΕ02) και Στεφανίδη Χρυσούλα (ΠΕ08).

Υπεύθυνη ομίλου: Κόκλα Μαρία ΠΕ02

Περισσότερα...


Όμιλος Ρητορικής και Επιχειρηματολογίας: "ΛΟΓΟ - ΜΑΧΙΕΣ"

Σκοπός του Ομίλου είναι η διατύπωση επιχειρημάτων με σαφήνεια και η εξοικείωση των μαθητών με τεχνικές του λόγου, μέσα από βιωματικές δράσεις (όπως εκφραστική ανάγνωση, παιχνίδι ρόλων, δραματοποιήσεις και αγώνες λόγων) θα ενισχυθεί η αυτενέργεια των μαθητών, με απώτερο στόχο τη διαμόρφωση κριτικά σκεπτόμενων πολιτών.

Υπεύθυνοι ομίλου: Γάκης Παναγιώτης ΠΕ02 και Στρεπέλια Ιωάννα ΠΕ02

Περισσότερα...


Όμιλος Τέχνης

Οι μαθητές καλούνται να εκφράσουν τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντά τους και τις δεξιότητές τους σε όποια μορφή τέχνης επιθυμούν. Παράλληλα παρακολουθούν ομιλίες ειδικών και δέχονται επιμόρφωση ανάλογα με τις επιλογές τους. Τέλος συμμετέχουν ενεργά σε συλλογικές δράσεις σχολείου και φορέων ή άλλες που αποφασίζονται από την ομάδα. Εκφράστε τα συναισθήματά σας αυτοσχεδιάζοντας. Εσείς δημιουργείτε τον όμιλο!

Υπεύθυνη ομίλου: Γκοτσοπούλου Ελένη ΠΕ02

Περισσότερα...


ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ - ΘΑΥΜΑΤΑ ΧΗΜΕΙΑΣ: ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ, ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΧΗΜΕΙΑΣ

Στον όμιλο θα παρουσιαστεί μια συλλογή από ελκυστικά, θεαματικά και εντυπωσιακά πειράματα. Μέσα στο χημικό εργαστήριο θα ανακαλύψουν οι μαθητές τον επιστημονικό τρόπο σκέψης και θα συνειδητοποιήσουν τη σημασία της ακρίβειας που απαιτούν οι φυσικές επιστήμες. Ο όμιλος επιτρέπει την ενίσχυση του πρωταγωνιστικού – ενεργητικού ρόλου των μαθητών, καθώς ξεπερνούν το ‘ξηρό’ δασκαλοκεντρικό μάθημα, εκτελούν και ερμηνεύουν μέσω της δικής τους διάδρασης τα αποτελέσματα των πειραμάτων αποκαλύπτοντας τη μαγεία της Χημείας.

Υπεύθυνη ομίλου: Κασσαπάκη Αικατερίνη ΠΕ04.02

Περισσότερα...


‘Ήχος μέσα / Ήχος γύρω’ Προσεγγίσεις του ήχου από επιστημονική, κοινωνική και καλλιτεχνική οπτική;

Σκοπός του ομίλου είναι να διευρύνει την προσωπική αντίληψη των μαθητών με το φαινόμενο του ήχου, να εμβαθύνει την επαφή τους με το ηχητικό περιβάλλον (φυσικό και ανθρωπογενές-κοινωνικό) και να εμπλουτίσει τις γνώσεις τους για αυτό. Συνδυάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες με την τεχνολογία, την τέχνη και διάφορα κοινωνικά θέματα, η μαθητική ομάδα θα αποκτήσει επιστημονικές και άλλες γνώσεις, θα αναζητήσει αξίες και θα αναπτύξει συλλογική δημιουργική δράση. Επιθυμητό είναι οι μαθητές και μαθήτριες να έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για: Α) Τον ήχο ως φαινόμενο του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος, Β) Τη δημιουργική έκφραση και Γ) Τις Φυσικές Επιστήμες

Υπεύθυνος ομίλου: Αρλαπάνος Γεώργιος ΠΕ04.04

Περισσότερα...


ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ: «Do you Speak English?»

Βασικός στόχος: Η ενίσχυση της επικοινωνιακής ικανότητας στην αγγλική γλώσσα.
Επιμέρους Δραστηριότητες:
 • Δημιουργική και παιγνιώδης γραφή (συγγραφή ποιημάτων και διηγημάτων)
 • Παρουσίαση και ανάλυση αγγλόφωνης λογοτεχνίας
 • Έκδοση αγγλόφωνης εφημερίδας
 • Ακρόαση και δημιουργία τραγουδιών στην αγγλική γλώσσα
 • Παρακολούθηση βίντεο και κινηματογραφικών ταινιών στην αγγλική γλώσσα
 • Συμμετοχή σε Μαθητικούς Διαγωνισμούς
 • Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα E-Twinning
 • Ο Όμιλος απευθύνεται ιδιαίτερα σε μαθητές που επιθυμούν τη βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους για τη συμμετοχή τους στο Ειδικό μάθημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων και σε εξετάσεις γλωσσομάθειας.
  Απαραίτητη προϋπόθεση: Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας (Β2+).
  Join us!

Υπεύθυνη ομίλου: Χριστοπούλου Μαρία ΠΕ06

Περισσότερα...


ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ
JAVA, C++, PASCAL, PYTHON
ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Τι ακριβώς είναι η Java η C++, η PASCAL και η PYTHON;

Όλες τους είναι γλώσσες προγραμματισμού. Άλλες από αυτές όπως η Pascal και η C++ παλιές και δοκιμασμένες στο στίβο της διδασκαλίας προγραμματισμού και της συγγραφής σημαντικών εφαρμογών κι άλλες νεώτερες όπως η Java, και η Python, προορισμένες να υποστηρίξουν το μέλλον της τεχνολογίας.
H Java είναι κατασκευασμένη πάνω στο μοντέλο της C++, είναι μία νέα και ενδιαφέρουσα γλώσσα προγραμματισμού με την οποία μπορούν να γραφούν προγράμματα που να τρέχουν στο Internet. Τη γνωρίσαμε τα δύο προηγούμενα σχ.έτη τη χρησιμοποιήσαμε για να δώσουμε κίνηση και αναγνώριση χρώματος στο ρομπότ EV3 της Mindstorms. Όλες τους είναι γλώσσες αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού (object-oriented programming)

Γενικός στόχος του ομίλου είναι:

Οι μαθητές να γνωρίσουν το μελλοντικό κόσμο της ρομποτικής με μονοπάτι τα σύγχρονα προγραμματιστικά περιβάλλοντα αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού.

Υπεύθυνη ομίλου: Κουνάβη Ευαγγελία ΠΕ19 ΠΕ03

Περισσότερα...


ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
ΑΘΩ & ΤΥΜΦΗΣ 1, 26226 ΠΑΤΡΑ, 2610-333808
mail@lyk-peir-patras.ach.sch.gr
Επιμέλεια ιστοσελίδας: Ευαγγελία Κουνάβη ΠΕ19 ΠΕ03