Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πατρών

...Η έκπληξή του ηγεμόνα υπήρξε μεγάλη όταν ο θησαυροφύλακάς του και προϊστάμενος των αποθηκών του ανέφερε ότι όχι μόνο το σιτάρι της ηγεμονίας, αλλά και όλων των γύρω ηγεμονιών να συγκεντρωθεί δεν φθάνει να ικανοποιήσει το αίτημα του Σίσσα.

Πράγματι ακόμη και με τα δεδομένα του 2012 όπου η παγκόσμια παραγωγή σίτου θα ήταν 690 εκατ. τόνοι δεν θα έφτανε!

Εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ "Η" 16/2/2012

Σε επίπεδα-ρεκόρ των 690 εκατ. τόνων υπολογίζεται να φθάσει η παγκόσμια παραγωγή σιταριού, σύμφωνα με τη νέα εκτίμηση του Διεθνούς Συμβουλίου των Δημητριακών IGC. Η παγκόσμια παραγωγή σιταριού αναθεωρήθηκε προς τα πάνω σε σχέση με το Νοέμβριο, ενώ η αύξηση αυτή οφείλεται στις υψηλές παραγωγές του νοτίου ημισφαιρίου (κυρίως στην Αργεντινή και την Αυστραλία), αλλά και την πολύ καλή απόδοση της καλλιέργειας στην Κίνα και το Καζακστάν.

Γιατί η σκακιέρα μας ...

...για να γεμίσει και τα 64 τετράγωνά της χρειάζεται συνολικά 18.446.744.073.709.551.615 κόκκους, που αυτοί εκπεφρασμένοι σε βάρος, έχοντας υπόψη το βάρος ενός κόκκου ίσο με 0, 053 γραμμάρια, ισοδυναμούσαν στη τεράστια ποσότητα των 977.677.436.907 τόνων!

Δηλαδή θα απαιτηθούν συνολικά 977.677.436.907/690=1.018,413996 έτη για να ικανοποιηθεί το αίτημα του Σίσσα!

Το Aίτημα Tου Σίσσα - Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πατρών

Για το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας


Σχολική χρονιά: 2013-2014 

Νομός: Αχαΐας 

Σχολείο: Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πατρών 

Τάξη: Α' Λυκείου 

Υπεύθυνοι καθηγητές 
Κουνάβη Ευαγγελία (ΠΕ19)
Θανασούλια Γεωργία (ΠΕ03)
Γάκης Παναγιώτης (ΠΕ02)
Φιλοσόφου Μαρία (ΠΕ02)


Ομάδα μαθητών 
(Προγραμματισμός Java, Audacity)
Καλομενίδης Χρήστος, Λουλούδης Νικόλαος, Μπάτσικας Θεόδωρος, Λάζαρης Άγγελος, Τσαγκαράκης Απόστολος, Μάλλιαρη Ελένη, Σαγώνας Παναγιώτης, Κούτσης Παναγιώτης, Σκαλτσάς Παναγιώτης, Νάκας Νικόλαος, Τζόλας Παναγιώτης, Τσονάκας Βασίλης 
HTML, chess Νικηφόρος Ρόδης, Σοφούλης Άγγελος 
(Geogebra)
Αθανασόπουλος Βασίλειος, Λευθεριώτης Αιμίλιος, Μανέττας Χρήστος, Μαντούκα Αδαμαντία-Ηλιάννα, Μανσούρη Βασιλική, Σταματόπουλος Απόστολος, Τζόλα Αγγελική, Τσιούλος Γεώργιος, Φραντζής Χρήστος, Οικονόμου Νικόλαος, Σιάτρας Δημήτριος, Πελεκούδα-Οικονόμου Διονυσία
(Θεατρικό)
Κουβεριανός Γρηγόρης, Γερογιάννης Γεράσιμος, Διαμαντοπούλου Δήμητρα. 

Περιγραφή 
Από τη Μαθηματική θεωρία ως το Προγραμματιστικό περιβάλλον της Java και το Θεατρικό Παιχνίδι ρόλων.
Είδος έργου (category).
Το έργο είναι συνδυασμός των κατηγοριών Προγραμματισμός με Java, Αλγοριθμική επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής, Μαθητικές ιστοσελίδες, Θεατρικό Παιχνίδι ρόλων με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες. Αποτελεί προϊόν συνεργασίας των ομίλων αριστείας του σχολείου μας: "Εισαγωγή στον Προγραμματισμό με την Java" και "Το ΘΕΑΤΡΟ" (από τη ... θεωρία στην πράξη) και του μαθήματος Μαθηματικών Α' Λυκείου. 


Λογισμικό 
Java, BlueJ, Audacity, Paintbrush, Geogebra, HTML, chess 

 

Αρχική σελίδα - Το Αίτημα του Σίσσα